Інфляція у Венесуелі перевищила 248% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Венесуелі перевищила 248%

Світ
667
Накопичена інфляція у Венесуелі в період з початку 2017 року до липня досягла 248,6%.
Про це заявив представник фінансового комітету Національної Асамблеї Анхель Альварадо.
У липні споживчі ціни в країні зросли на 26% порівняно з попереднім місяцем і на 1501% в річному вираженні, повідомив він. Для порівняння: у червні інфляція в Венесуелі склала 21,4% щодо попереднього місяця.
“Прискорення інфляції в помісячному виразі пов’язано з низькою пропозицією доларів США на офіційному ринку, швидкою девальвацією національної валюти (болівара) на чорному ринку, а також з політичною невизначеністю, яка завдає серйозної шкоди економічній динаміці в цілому”, – цитує Альварадо агентство Bloomberg.
Той факт, що уряд Венесуели друкує гроші, щоб забезпечити оголошене раніше підвищення мінімального рівня зарплат, сприяє прискоренню інфляції, зазначив Альварадо.
Складна економічна ситуація в країні, населення якої страждає від нестачі продуктів харчування, провокує масові заворушення, що стали причиною загибелі понад 120 людей за останні чотири місяці.
Уряд чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро не публікує офіційні дані про інфляцію вже більше року, тому Національна Асамблея, лідерство в якій утримують опозиційні партії, оприлюднила власні оцінки.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас