Саудівська Аравія і Ірак готові скорочувати видобуток нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія і Ірак готові скорочувати видобуток нафти

Енергетика
367
Міністри нафти Саудівської Аравії та Іраку провели спільні переговори в місті Джидда, адміністративному центрі провінції Мекка. Представники двох країн, найбільших виробників нафти в ОПЕК, погодилися посилити роботу щодо зниження видобутку.
Їхня загальна мета – забезпечити рівновагу на світових сировинних ринках, заявив міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх після переговорів з іракським колегою Джаббар аль-Луайбі. Таку інформацію передає SPA, державне інформаційне агентство Саудівської Аравії.
Міністри також дали один одному гарантії, що вони готові в такому ключі координувати нафтову політику у своїх державах.
Згідно з опублікованим звітом ОПЕК Ірак в липні виконував угоду менш ніж на 50%, знизивши видобуток до жовтня тільки на 93 тис. барелів з 210 тис., зафіксованих його квотою. При цьому в минулому місяці країна все-таки прискорила темпи зниження видобутку, відзначається в документі.
Кілька днів тому за підсумками технічної наради ОПЕК +, що пройшов у Абу-Дабі, Ірак, Об’єднані Арабські Емірати, Казахстан і Малайзія пообіцяли в найближчі місяці в повній мірі виконати всі свої зобов’язання по скороченню видобутку нафти.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас