Голова Мін'юсту закликає об'єднати земельний кадастр і реєстр нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Мін'юсту закликає об'єднати земельний кадастр і реєстр нерухомості

Казна та Політика
362
Роздільне адміністрування Державного земельного кадастру Госгеокадастром та Держреєстру майнових прав на нерухоме майно Мін’юстом неефективне, створює умови для зловживань, і обидва реєстри повинні бути об’єднані, вважає міністр юстиції Павло Петренко.
“Не може бути двох мам у однієї людини. Або ми віддамо реєстр нерухомості, або нам віддайте земельний кадастр”, – сказав він на зустрічі з Європейською бізнес асоціацією в Києві в четвер, говорячи про причини почастішання рейдерства з землею.
Коментуючи поточний стан земельного кадастру, П. Петренко заявив, що “масштаби лиха величезні”.
За його словами, на створення земкадастру були списані величезні кошти з бюджету, однак кадастр як і раніше погано наповнений, документи оформляються у паперовому вигляді, а на місцевому рівні його робота стикається з “повним саботажем”.
Як вважає П. Петренко, запущений пізніше реєстр нерухомості заповнений повніше і адмініструється більш ефективно.
Міністр додав, що подібна ситуація також з Держреєстром актів цивільного стану, який веде Мін’юст, і Єдиним державним демографічним реєстром, який веде МВС.
П. Петренко зазначив, що в даний час проводиться функціональний аудит міністерств, і висловив надію, що Україна прийде до об’єднання цих реєстрів “під одним дахом”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас