В Японії боротися з біржовими шахраями буде ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії боротися з біржовими шахраями буде ШІ

Технології&Авто
238
Два японські онлайн-брокери – SBI Securities і Rakuten Securities – протестують створений корпорацією NEC алгоритм на основі штучного інтелекту. ШІ покликаний виконувати функції фінансового поліцейського і виявляти випадки шахрайства на фондовому ринку. Перш за все йому доведеться протистояти своїм технологічним «побратимам» – торговим роботам.
Після випробувань ШІ-систему моніторингу угод передбачається ввести в експлуатацію вже в цьому році. ШІ вивчатиме історію торгів цінними паперами, щоб виявити класичні схеми маніпуляції ринком і в режимі реального часу фіксувати їх. Потім вже більш ретельно розслідуванням займуться живі аналітики компаній, повідомляє Nikkei Asian Review.
Справа в тому, що персонал брокерських домів і бірж не справляється з шахраями, на службі у яких є торгові роботи – алгоритми, зайняті високочастотною торгівлею. Вони мало не кожну секунду виставляють заявки на купівлю-продаж цінних паперів. Причому торговий бот можна налаштувати під шахрайські схеми. Наприклад, він може займатися спуфінгом, видаючи себе за іншого трейдера. Доволі поширена схема, при якій боти одночасно виставляють безліч заявок на купівлю або продаж того чи іншого активу, потім просто скасовуючи виконання угод. Таким чином можна рухати ціну активу вгору або вниз, маніпулюючи ринком.
У SBI Securities кажуть, що персонал компанії фізично здатний перевірити лише 100 тисяч торгових замовлень з 2 млн, які щодня розміщуються на цій онлайн-платформі. ШІ повинен забезпечити тотальний контроль. Japan Exchange Group, оператор Токійської фондової біржі, також збирається впроваджувати ШІ для боротьби з шахрайством. Для цього він уклав угоду з тією ж NEC і корпорацією Hitachi.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас