Банк Англії не змінюватиме склад нових купюр, незважаючи на протести веганів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії не змінюватиме склад нових купюр, незважаючи на протести веганів

Світ
542
Банк Англії після ретельного аналізу ситуації і консультацій з експертами і представниками громадськості прийняв остаточне рішення не змінювати склад полімерного матеріалу, з якого робляться банкноти нового зразка.
Раніше вегани і представники деяких релігійних груп закликали ЦБ відмовитися від випуску купюр з цього матеріалу, оскільки з’ясувалося, що в банкнотах міститься невелика кількість твердих жирів, вироблених з м’ясних продуктів. За даними банку, вміст таких жирів зазвичай не перевищує 0,05%.
У прес-релізі ЦБ зазначається, що єдиною альтернативою тваринним жирам є перехід на пальмову олію. Однак такий крок спричинив би додаткові витрати в розмірі близько 16,5 млн фунтів ($21,4 млн) протягом десяти років. Крім того, виробництво пальмової олії завдає шкоди навколишньому середовищу.
Також представники Банку Англії підкреслили, що тваринні жири містяться в широкому ряді речей повсякденного вжитку, зроблених із пластику.
Нова банкнота в 5 фунтів була введена в обіг в 2016 році, банкнота в 10 фунтів надійде на ринок у вересні цього року, а купюра в 20 фунтів – в 2020 році. Нові банкноти мають підвищений захист, а їх міцність в 2,5 рази вища, ніж у існуючих паперових грошей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас