Фірташа зобов'яжуть заплатити 57 мільйонів гривень за електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташа зобов'яжуть заплатити 57 мільйонів гривень за електроенергію

Енергетика
362
НАБУ домоглося визнання недійсною угоди між ВАТ “Азот” та ВАТ “Черкасиобленерго”, за якою інтересам держави заподіяно збитків на суму понад 57 мільйонів гривень.
Про це йдеться в повідомленні Антикорупційного бюро.
Як зазначається, Вищий господарський суд України 3 серпня підтримав задоволення відповідного позову Національного бюро у повному обсязі, залишивши без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій.
Нагадуємо, угоду між ВАТ “Азот” та ВАТ “Черкасиобленерго” було укладено в квітні 2016 року. Нею передбачено зарахування зустрічних однорідних вимог між зазначеними суб’єктами, яке суперечило вимогам Закону України “Про електроенергетику” та “Правил користування електричною енергією”. На підставі дії зазначеної угоди ВАТ “Азот” у грудні 2015 – січні 2016 вільне від сплати за спожиту електрику.
За даним фактом детективи Національного бюро влітку 2016 відкрили кримінальне провадження, в рамках якого НАБУ подало позов про визнання недійсною відповідної угоди, яка стала юридичною підставою для вчинення злочину.
Вищий господарський суд України на підставі ст. 203, 215, 228 Цивільного кодексу України визнав угоду недійсною.
Тому на виконання рішення суду ВАТ “Азот”, що належить Фірташу, повинен перерахувати 57 млн гривень на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання ВАТ “Черкасиобленерго”. Після зарахування цих коштів буде застосовано алгоритм оптового ринку електричної енергії України.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас