Фінляндія дозволить приватні поїзди в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінляндія дозволить приватні поїзди в країні

Світ
386
Пасажирські залізничні перевезення в найближчі роки планується поетапно відкрити для конкуренції. На першій стадії реформа торкнеться приміського транспорту в містах Південної Фінляндії. Повністю пасажирські перевезення відкриють для конкуренції до 2026 року. Про майбутні зміни в державній залізничній компанії VR розповіла міністр транспорту Анні Бернер, передає Yle.
Реформу планується провести за допомогою угод про право на використання залізничної інфраструктури. Бернер підкреслила, що у Фінляндії не буде відкритого доступу на ринок залізничних перевезень, а держава буде проводити тендери на отримання вищезазначених угод і тільки на окремі маршрути.
План уряду також передбачає поділ VR на чотири частини. Крім самої VR, з’являться три нові фірми – компанія, що відповідатиме за рухомий склад, компанія з обслуговування та ремонту залізничної інфраструктури і компанія з нерухомості. Вони залишаться в 100-процентному державному володінні.
Декларована мета реформи – поліпшити обслуговування клієнтів VR і запропонувати їм більше вибору. Тим часом, в профспілці машиністів і адміністративній раді VR виступають проти відкриття пасажирських залізничних перевезень для конкуренції, вважаючи, що це лише призведе до того, що приватні перевізники заберуть найбільш рентабельні маршрути, а збиткові напрямки залишаться держкомпанії.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас