Валюти "тихої гавані" продовжують підйом через напруженість між США і КНДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валюти "тихої гавані" продовжують підйом через напруженість між США і КНДР

Валюта
909
Валюти “тихої гавані” – долар США, японська ієна і швейцарський франк – продовжують активний підйом в середу через посилення напруженості між США і КНДР. Також дорожчають держоблігації і золото.
Тим часом валюти emerging markets перервали триденне ралі.
Євро на 15:20 за Києвом 9 серпня коштував $1,1726 в порівнянні з $1,1752 на закриття північноамериканського ринку у вівторок.
Курс долара до ієни опустився на 0,6% – до 109,64 ієни проти 110,32 ієни/$1 за підсумками попередньої сесії. Євро в парі з японською нацвалютою подешевшав на 0,8% – до 128,57 ієни, до мінімуму за три тижні.
Франк в основних парах піднявся на 1,3-1,6%.
Телеграфне агентство КНДР (ЦТАК) у вівторок повідомило, що Північна Корея розглядає можливість нанесення ракетного удару по військових базах США на острові Гуам, включаючи базу американських ВПС “Андерсен”, де базуються стратегічні бомбардувальники. Президент США Дональд Трамп, в свою чергу, попередив Пхеньян, що той може зіткнутися з “вогнем і люттю” з боку США, якщо продовжить загрожувати країні.
“Подібні екзогенні й цілком позаекономічні чинники складно вплести в загальний контекст поточної ринкової ситуації, і вони можуть породжувати нетипові й химерні рухи, більшість з яких не мають нічого спільного з “фундаментальними” складовими, якщо не брати до уваги прямої загрози існуванню Південної Кореї в разі, якщо вибухне справжній збройний конфлікт”, – зазначає головний валютний стратег Saxo Bank Джон Харді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас