Столичний ВДНГ шукає інвестора для створення виставкового центру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичний ВДНГ шукає інвестора для створення виставкового центру

Казна та Політика
356
Національний комплекс “Експоцентр України” (ТМ “ВДНГ”, Київ) оголосив конкурс із залучення інвестора для створення нового виставкового центру на його території.
“Конкурс оголошений на поетапне будівництво нового виставкового центру на території НК “Експоцентр України” і подальше спільне використання його переможцем конкурсу і ВДНГ. Договір про державно-приватне партнерство з переможцем конкурсу буде укладено на 25 років”, – йдеться в повідомленні на веб-сайті ВДНГ.
Згідно з повідомленням, учасники конкурсу повинні мати як мінімум п’ятирічний досвід у будівництві та управлінні виставковими центрами та проведенні виставкової діяльності, а також надати три рекомендації від клієнтів, міжнародних професійних організацій.
Учасники конкурсу повинні надати архітектурні ескізи майбутнього виставкового центру. Дизайн кожного проекту буде оцінюватися конкурсною комісією.
Крім того, комісія буде розглядати фінансові, організаційні та технічні можливості учасників реалізувати проект.
Учасники конкурсу також повинні надати бюджет не тільки створення, але і утримання виставкового центру, а також пропозиції щодо скорочення цієї вартості, зокрема, за рахунок енергозберігаючих технологій.
Оцінюватиметься екологічний і соціально-економічний вплив проекту на ВДНГ, відповідність сучасним світовим вимогам і стандартам виставкової галузі.
Як вказано в повідомленні, учасникам при розробці проектів нового виставкового центру необхідно врахувати концепцію розвитку ВДНГ на 40 років і дати оцінку взаємодії виставкового центру з іншими кластерами майбутнього ВДНГ.
Брати участь у конкурсі можуть тільки недержавні компанії.
Пропозиції приймаються на електронну пошту expo@vdng.ua до 14 вересня 2017 року.

Довідка Фінансів.юа:

  • Концепція розвитку ВДНГ на 40 років передбачає інвестування в нього EUR170-350 млн.
  • Необхідне фінансування буде залучатися через державно-приватне партнерство по методу бізнес-кейсів.
  • Закрита експозиційна площа НК “Експоцентр України” становить 18 тис. кв. м, відрита – 21 тис. кв. м, демонстраційні майданчики і конкурсні поля – 30 тис. кв. м.
  • На території комплексу розташовані 180 споруд, 20 з яких мають статус історико-культурних пам’яток.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас