В уряді розповіли, чи потрібні довідки про склад сім'ї при оформленні субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді розповіли, чи потрібні довідки про склад сім'ї при оформленні субсидій

Казна та Політика
1315
Органи соціального захисту не мають права вимагати довідки про склад сім’ї при оформленні житлових субсидій.
Про це інформує Урядовий портал.
«Нагадуємо, відповідно до спрощеної програми житлових субсидій, органи соціального захисту не вправі вимагати у населення довідки про склад сім’ї. Підставою для оформлення субсидії є виключно заява і декларація про доходи», – наголошується в повідомленні.
Зазначається, що українські родини, які звернулися за урядовою знижкою у сплаті житлово-комунальних послуг – субсидією, в минулому опалювальному сезоні сплачували за спожиті газ, тепло, електроенергію і воду не більше 10% свого сукупного місячного доходу, при цьому сукупний показник в Україні становив 9,97%.
«Більшу частину комунальних витрат сім’ї – до 90% – держава взяла на себе. Особистий відсоток платежу людей в середньому в Україні не перевищував 10%», – йдеться в повідомленні.
В уряді нагадують, що з 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На підставі змін у травні-червні органи соціального захисту населення проводять перепризначення субсидій на наступний рік та розраховують її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.
Повторно подавати документи на оформлення допомоги необхідно лише тим, хто орендує житло та у кого відбулися зміни у складі сім’ї. Для решти субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас