Попит на страхування від кібератак в Азії злетів на 87% після травневої атаки WannaCry — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на страхування від кібератак в Азії злетів на 87% після травневої атаки WannaCry

Кримінал
123
Попит на послуги страхування від кібератак в Азії підскочив на 87% після глобальної атаки комп’ютерного вірусу WannaCry, від якого в травні цього року постраждали сотні тисяч комп’ютерів більш ніж в 150 країнах світу, повідомив американський страховик AIG.
Загалом по світу попит на цей вид страхування збільшився на 38% в річному вираженні, зазначають в AIG.
“Високий попит в Азії в порівнянні з рештою світу показує, наскільки азіатські компанії відстають в плані поінформованості про ризики, які несуть в собі кібератаки”, – заявив Джейсон Келлі, який очолює операції AIG в сфері фінансових ризиків у Великому Китаї (КНР, включаючи Гонконг і Тайвань), Австралії і Південній Кореї.
“Безліч компаній за межами Азії вже мають відповідну страховку”, – цитує Дж.Келлі газета Financial Times.
Понад 1,3 млн комп’ютерів постраждали в результаті масштабної атаки вірусу WannaCry, що паралізувала роботу лікарень у Великобританії, а також порушила функціонування транспортних мереж і операцій безлічі компаній в різних сферах бізнесу. У зв’язку з цим було відзначено сплеск попиту на страхування від ризиків кібератак.
У страховій компанії Sompo International попереджають, що страховики перебувають під загрозою, оскільки пропонують досить м’які умови страхування від подібних ризиків, зокрема, пропонують клієнтам додаткове покриття, не вимагаючи збільшення премій.
Потенційні ризики для страхового сектора можуть досягти величезних розмірів, враховуючи, що близько 80% великих компаній по всьому світу щорічно страждають від кібератак, в той час як щорічний збиток, заподіяний кібератаками глобальній економіці, оцінюється в суму до $400 млрд, пише FT.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас