Петренко каже, що "біометричний режим" із Росією кращий за візи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Петренко каже, що "біометричний режим" із Росією кращий за візи

Казна та Політика
454
Запровадження спеціальної системи біометричної ідентифікації осіб під час перетину кордону України, зокрема, з Російською Федерацією, спрацює краще, ніж візовий режим.
Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко в ефірі каналу «NewsOne».
«Була озвучена позиція РНБО про те, що до кінця року будуть запроваджені спеціальні системи біометричної ідентифікації всіх осіб, які перетинають кордон з Україною. Тобто в першу чергу це ті, хто перетинає кордон з Російською Федерацією. Фактично ця система безпеки ще краще, ніж візовий режим, тому що особа, яка перетинає кордон, буде залишати свої біометричні дані й буде відбуватися контроль за тим, хто переміщається. І я вважаю, що з точки зору національної безпеки, це правильне рішення», – зазначив Петренко, відповідаючи на запитання, чи вважає він правильним запровадження візового режиму з РФ.

Довідка Фінансів.юа:

  • РНБО 10 липня ухвалила рішення про перетин кордону України за біометричними паспортами, а також обов’язкове зняття біометричних даних для громадян інших країн та осіб без громадянства, крім держав, з якими Україна має відповідні угоди.
  • Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що запровадження біометричного контролю для іноземців при перетині кордону України може запрацювати до кінця 2017 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас