Ієна, долар, держоблігації і золото дорожчають через північнокорейську загрозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ієна, долар, держоблігації і золото дорожчають через північнокорейську загрозу

Валюта
827
Ескалація напруженості на Корейському півострові і між КНДР і США стимулює попит на захисні активи, включаючи долар, ієну і франк, держоблігації і золото.
КНДР розглядає можливість завдання ракетного удару по військових базах США на острові Гуам, включаючи базу американських ВПС “Андерсен”, де базуються стратегічні бомбардувальники.
Прибутковість US Treasuries сповільнила підйом в ніч на середу, а потім перейшла до зниження на заяві президента США Дональда Трампа про КНДР. “Північній Кореї не слід більше погрожувати США. В іншому випадку вони зіткнуться з такими вогнем і люттю, яких світ ще не бачив”, – пообіцяв Д. Трамп.
Євро до 9:02 за Києвом 9 серпня коштував $1,1741 у порівнянні з $1,1752 на закриття північноамериканського ринку у вівторок.
Курс долара до ієни опустився на 0,3% – до 109,96 ієни проти 110,32 ієни/$1 за підсумками попередньої сесії. Євро в парі з японською нацвалютою подешевшав на 0,4% – до 129,11 ієни.
“Після заголовків про Трампа та Північну Корею інвестори зменшують “шорти” на ієну”. Такі новини в умовах літнього затишшя і сильного ринку акцій застали інвесторів зненацька”, – заявив валютний стратег Credit Agricole CIB у Гонконгу Девід Форрестер.
Північнокорейська вона і австралійський долар впали до мінімуму за три тижні по відношенню до долара США.
Південноафриканський ренд продовжує зниження по відношенню до основних валют після того, як парламент ПАР увосьме проголосував проти вотуму недовіри чинному президенту країни Джейкобу Зумі. У вівторок ренд став лідером падіння серед світових валют, подешевшавши на 1,2% в парі з доларом. В середу він втратив ще 0,4%, опустившись до 13,43 ренда/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас