«Кредобанк» придбав роздрібний кредитний портфель ПАТ «Платинум Банк» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Кредобанк» придбав роздрібний кредитний портфель ПАТ «Платинум Банк»

Кредит&Депозит
775
«Кредобанк» придбав права вимоги за портфелем кредитів фізичних осіб ПАТ «Платинум Банк», у якому запроваджено тимчасову адміністрацію. Портфель було придбано на відкритих торгах в системі “ProZorro” за 61,272 мільйона гривень у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а угода про відступлення прав вимоги між банками була підписана 4 серпня.
Придбаний банком портфель містить понад 11 тисяч кредитів фізичних осіб. Станом на 8 серпня про відступлення права вимоги за кредитами були сповіщені всі позичальники, право вимоги до яких перейшло до «Кредобанку».
«Вітаємо позичальників «Платинум Банку» серед клієнтів «Кредобанку» та просимо з 4 серпня виконувати всі зобов’язання за кредитними договорами, в тому числі прострочені та майбутні, на користь ПАТ «Кредобанк». Нові реквізити для виплати були надіслані кожному позичальнику, але їх також можна перевірити за номером договору в реєстрі на офіційному сайті ПАТ «Платинум Банк». Усі питання, що виникають щодо сплати кредитів, можна з’ясувати на окремій гарячій лінії (0-800-502-402) та у відділеннях банку», – говорить директор департаменту планування та контролінгу ПАТ «Кредобанк» Ігор Кулик.
«Кредобанк» є одним з українських банків, що кваліфіковані Національним банком для участі у виведенні з ринку неплатоспроможних банків у способи, передбачені Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Відповідно до рішення комітету НБУ з питань регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем, що було ухвалено у квітні 2017 року, «Кредобанк» отримав право бути приймаючим банком у разі ліквідації неплатоспроможного банку з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов’язань, а також при відчуженні всіх або частини активів та зобов’язань неплатоспроможного банку із відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією. Придбання портфелю «Платінум банку» стало першою операцією банку в цій кваліфікації. Після її проведення у банку залишається збалансована структура кредитного портфеля та низька концентрація великих позичальників, а стабільний рівень диверсифікованих доходів і операційна ефективність забезпечують збільшення капіталу та фінансування розвитку діяльності.
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас