Іпотечна криза в США: фінінститути оштрафовано на 150 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотечна криза в США: фінінститути оштрафовано на 150 мільярдів

Світ
1087
Понад $150 млрд штрафів виплатили фінансові організації в США у справах, пов’язаних з фінансовою кризою.
Про це повідомляє The Financial Times, передає «Слово і Діло».
Відзначається, що криза, яка почалася 9 серпня 2007 року, коли французький BNP Paribas закрив доступ інвесторів до фондів, що спеціалізуються на іпотечному кредитуванні, змінила економіку і ринки. При цьому її вплив на політику і суспільство все ще відчувається.
Як зазначає видання, у цьому році міністерство юстиції та інші регулюючі органи США отримали $19 млрд, у тому числі $5,5 млрд від Royal Bank of Scotland в минулому місяці. За даними FT, понад третину суми виплатив Bank of America. Його внесок склав $56 млрд, у тому числі і за придбані ним Countrywide, який займався іпотечним кредитуванням, і брокера Merrill Lynch. JPMorgan Chase, якій належить Bear Stearns і Washington Mutual, виплатила $27 млрд штрафів.
Більша ж частина виплат в $150,1 млрд — $89,1 млрд припала на звинувачення фінінститутів в тому, що вони вводили в оману покупців цінних паперів, забезпечених іпотечними кредитами. Видання не виключає, що загальна сума штрафів може ще зрости, бо нові справи постійно заводяться і розслідування тривають.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас