Вчені з'ясували, як можна заплутати автопілот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені з'ясували, як можна заплутати автопілот

Технології&Авто
860
Використовуючи кілька кольорових стікерів і дорожніх знаків, вони змогли викликати неадекватну реакцію безпілотника, заплутавши його системи. Це дозволило дослідникам визначити, як автопілот сприймає злегка видозмінені картинки, які значною мірою визначають його поведінку. У переважній більшості випадків вони спровокували несподівані реакції системи.
Наприклад, знак «Stop» з кількома невеликими прямокутними стікерами, які не перекривають основне зображення, автопілот сприйняв як обмеження швидкісного режиму. Той же знак «Stop» з двома невеликими написами над і під словом «Stop» і просто трохи затемнену картинку того ж знака автопілот сприйняв як сигнал для обмеження швидкості.
Змінений за допомогою сірих стікерів знак «Рух тільки направо», автопілот сприйняв як «Stop». Проводили науковці й інші експерименти, які продемонстрували, наскільки легко можна вплинути на поведінку автопілота за допомогою найпростіших речей. У дослідах не використовувався автопілот якогось конкретного виробника. Йдеться про алгоритми, що використовуються в системах автономного управління.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас