ЄК не має наміру квотувати впровадження електромобілів для країн ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК не має наміру квотувати впровадження електромобілів для країн ЄС

Світ
269
Офіційний представник Єврокомісії Міна Андреєва спростувала повідомлення, що з’явилися в деяких ЗМІ, про те, що виконавчий орган ЄС планує запропонувати ввести до 2025 року квоти із впровадження в Євросоюзі електромобілів і автомобілів з низьким споживанням пального.
“У Комісії немає наміру вводити квоти на електромобілі. Якщо ж говорити про загальний підхід, Європейська комісія шукає шляхи і засоби сприяти використанню автомобілів з економічним споживанням енергії. У нас є різні ідеї для тих галузей, в яких ми працюємо для того, щоб постаратися досягти цієї мети. Але нехай буде цілком ясно: не ставиться питання про введення квот на електромобілі”, – сказала прес-секретар в понеділок на брифінгу у Брюсселі.
За її словами, “один з провідних принципів роботи, що проводиться ЄК, полягає в тому, що ми не сприяємо дискримінації між різними технологіями”.
“Якою б не була наша робота, ми не маємо наміру відстоювати якусь окремо взяту технологію. Мова йде взагалі про автомобілі з меншими обсягами вихлопних газів – тобто, немає спеціально мови про електричні автомобілі”, – підкреслила М. Андреєва.
Відповідаючи на уточнюючі питання, вона повторила: “Наскільки мені відомо, таких пропозицій не було”. Представник Єврокомісії закликала журналістів відчувати різницю між термінами “мета” і “квота”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас