Гройсман пообіцяв не піднімати пенсійний вік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пообіцяв не піднімати пенсійний вік

Казна та Політика
546
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевняє українців, що уряд не збирається піднімати пенсійний вік.
Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.
“Реформа буде проведена без підняття пенсійного віку. Вже від жовтня ми піднімемо пенсії для 9 млн пенсіонерів і скасуємо нечесний податок на пенсії для працюючих пенсіонерів. Надалі пенсії будуть перераховуватись автоматично”, – написав він.
Прем’єр пообіцяв також ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду, аби забезпечити ресурс для подальшого зростання виплат пенсій.
Він нагадав, що за пенсійну реформу у першому читанні проголосувало 282 народні депутати, представники більшості депутатських груп і фракцій, а також частина незалежних депутатів.
Гройсман висловив впевненість, що відповідні зміни в законодавство пройдуть і друге читання без істотних змін.
“Уряд має декілька базових принципів, від яких не відійде за жодних обставин… Ці принципові позиції ми будемо відстоювати, і я сподіваюсь, вони залишаться незмінними”, – наголосив він.

Довідка Фінансів.юа:

  • Пенсійна реформа передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році в сумі 3 тис. 764,4 грн.
  • Передбачається, що з 1 жовтня 2017 року працюючим пенсіонерам будуть виплачуватися пенсії в повному розмірі.
  • Пенсійна реформа передбачає вихід на пенсію за умови наявності страхового стажу не менше 25 років, який до 2028 року підвищиться до 35 років.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас