В ЄС хочуть ввести квоти на виробництво електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС хочуть ввести квоти на виробництво електромобілів

Технології&Авто
1491
Єврокомісія вивчає можливість введення для концернів з 2025 року обов’язкових квот на випуск і збут електромобілів і транспортних засобів з низьким рівнем викиду шкідливих речовин.
Про це в понеділок повідомила німецька газета Handelsblatt з посиланням на джерела в ЄС, пише ТАСС.
Таким чином Єврокомісія має намір прискорити процес відходу від використання в автомобілях традиційних двигунів внутрішнього згоряння. До кінця року планується представити пакет заходів з розвитку “заощаливої клімат-мобільності”.
До них, можливо, будуть віднесені квоти щодо мінімального числа електромобілів, які повинні будуть виробляти і збувати автоконцерни, і суворіші норми щодо викидів шкідливих речовин.
Асоціація автовиробників Німеччини (VDA) висловила стурбованість з приводу звістки про ЄС і плановані квоти. В організації заявили, що такі нововведення хибні. За словами представників VDA, продажі електрокарів залежать від низки факторів, однак на багато з них навіть самі виробники не завжди можуть вплинути.
Влада Німеччини і автомобільні компанії зараз намагаються знайти шляхи виходу з низки скандалів, пов’язаних з маніпуляціями з показниками викидів шкідливих речовин в дизельних авто, в яких було викрито кількох виробників Німеччини.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас