Україна вільно торгує з 45 країнами світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вільно торгує з 45 країнами світу

Казна та Політика
456
Україна з моменту проголошення своєї незалежності уклала із зарубіжними державами 16 угод про вільну торгівлю, які покривають території 45 країн, – йдеться в презентації Мінекономрозвитку, оприлюдненій заступником глави МЕРТ – торгового представника Наталії Микольської.
Як випливає з матеріалів міністерства, найшироша зона вільної торгівлі була укладена між Україною та Європейським Союзом. Офіційно ЗВТ набере чинності з 1 вересня 2017 року, але за фактом вона на підставі домовленостей між Києвом і Брюсселем застосовується в повному обсязі з 1 січня 2016 р.
За даними Мінекономрозвитку, Угода про ЗВТ з Євросоюзом покриває як торгівлю товарами, так і торгівлю послугами, державні закупівлі, а також поступове приведення законодавчої бази України до європейських стандартів для інтеграції в європейський економічний простір.
Крім цього, як нагадують у МЕРТ, Україна має угоду про вільну торгівлю з Канадою, яка включає в себе торгівлю товарами і державні закупівлі, Грузією (торгівля товарами), Македонією (торгівля товарами), Чорногорією (торгівля товарами та послугами), країнами Європейської асоціації вільної торгівлі (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія), а також країнами Співдружності незалежних держав (причому з 1 січня 2016 р. Росія в односторонньому порядку відмовилася виконувати свої зобов’язання в рамках цієї угоди).
Також українське бізнес-середовище має можливість користуватися генеральною системою преференцій США, в рамках якої передбачено безмитний експорт з України близько 5 тис. видів товарів.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас