Прокуратура Південної Кореї вимагає засудити голову Samsung до 12 років ув'язнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Південної Кореї вимагає засудити голову Samsung до 12 років ув'язнення

Фондовий ринок
1916
Прокуратура Південної Кореї вимагає засудити до 12 років ув’язнення віце-президента і фактичного голову Samsung Electronics Co. Лі Джейона ((Lee Jae-yong, в іншій транскрипції – Лі Чже Йона), повідомляє Associated Press.
Прокуратура рекомендувала суду визнати голову Samsung винним у хабарництві і ряді інших злочинів у рамках корупційного скандалу, що вибухнув раніше навколо колишнього президента країни Пак Кин Хе.
Судові слухання у справі 49-річного Лі Джейона тривали 4 місяці. У лютому цього року він був узятий під арешт за низкою звинувачень, в тому числі в даванні хабарів на суму близько $39 млн чотирьом організаціям, що контролювалися Чхве Сун Сіль, подругою південнокорейського президента, в обмін на заступництво керівництва країни.
За даними слідства, Лі Джейон розраховував на підтримку, яка дозволила б йому вжити заходів для безперешкодного отримання контролю над Samsung Group у разі смерті його батька Лі Кун Хі, який відійшов від справ за станом здоров’я, але зберігає за собою посаду голови ради директорів Samsung. Крім того, Лі Джейону необхідно було створити фінансовий резерв, оскільки після смерті Лі Кун Хі йому доведеться заплатити податок на спадщину в розмірі кількох мільярдів доларів.
Лі Джейон відкидає пред’явлені йому звинувачення. Він заявив, що не був знайомий з Чхве Сун Сіль до того моменту, як розгорівся корупційний скандал, а також не обговорював ситуацію про потенційну зміну контролю в Samsung з колишнім президентом під час чотирьох проведених з нею зустрічей.
Адвокати Samsung не спростовують дані, що компанія пожертвувала велику суму компаніям, контрольованим Чхве Сун Сіль, однак заперечують призначення цих пожертвувань.
Пак Кин Хе була відправлена у відставку з посади президента країни в березні поточного року. Вона і її подруга перебувають під слідством.
За матеріалами:
Associated Press
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас