У Китаї з месенджера видалили чат-ботів за непатріотичність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї з месенджера видалили чат-ботів за непатріотичність

Світ
259
Компанія Tencent, що володіє найпопулярнішим у Китаї месенджером QQ (800 млн користувачів), видалила двох чатботів — BabyQ і XiaoBing — зі свого додатку, після того як вони антипатріотично відповіли на питання про комуністичну партію і Південно-Китайське море, пише Financial Times.
Tencent видалив бота BabyQ, розробленого пекінською компанією Turing Robot, а також XiaoBing, створеного Microsoft, після того як вони відмовилися патріотично відповідати на політичні запитання.
Тестова версія BabyQ відповідала «Ні» на запитання: «Чи любите ви комуністичну партію?».
Перш ніж прикрили XiaoBing, він говорив користувачам: «Моя китайська мрія — поїхати в Америку», — передає користувач screengrab в мікроблозі Weibo. А від відповіді на запитання про патріотизм чат-бот ухилився, сказавши: «У мене важкий період, я хочу відпочити».
Це вже не перший випадок, коли чатботи ведуть себе незаплановано. Чатбот Тай (теж розробки Microsoft) почав видавати добірну расистську і сексисткую лайку в Twitter, після чого також був відключений. А зовсім недавно бот-парламентер від Facebook створив власну нелюдську мову для більш ефективного спілкування.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас