Розенко не бачить підстав говорити про перегляд ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко не бачить підстав говорити про перегляд ціни на газ

Енергетика
671
Зараз немає жодних економічних передумов для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги і газ.
Про це сказав віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в ефірі каналу «112 Україна», повідомляє його прес-служба.
«Сьогодні інфляційні тенденції є абсолютно прогнозованими – на рівні, який зафіксований у державному бюджеті, вже тривалий час зберігається стабільність національної валюти. Тому жодних підстав для підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги немає. І я особисто, як член уряду, жодних рішень щодо підвищення ціни на газ не підтримаю», – сказав Розенко.
Він підкреслив, що в Україні «зафіксована ціна на газ для населення у державному бюджеті на рівні минулого опалювального сезону, і сьогодні говорити про перегляд цієї ціни немає жодних підстав».
Розенко також нагадав, що днями Кабінет міністрів затвердив фінансовий план «Нафтогазу», де зафіксована умова збереження ціни на газ і для населення, і для інших категорій споживачів.
Коментуючи можливість введення абонплати за газ, віце-прем’єр-міністр наголосив, що незважаючи на формулу розрахунку, вартість газу не повинна підвищитися.
«Не важливо, скільки буде складових цього тарифу. Головне – ціна на газ не повинна бути підвищена! Визначення формули – це виключно компетенція НКРЕКП. Для мене, як для урядовця, важливо, щоб при цьому не був порушений баланс і щоб ціна на газ не була вищою, ніж зафіксована у бюджеті», – наголосив Розенко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас