Які нові правила підготовки водіїв готує уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які нові правила підготовки водіїв готує уряд

Технології&Авто
1575
До 2020 року в Україні зміниться система підготовки водіїв. У Стратегії зазначається, що іспити для отримання водійських прав переглянуть на відповідність директивам ЄС.
Так, з 1 липня сервісні центри МВС ввели нові екзаменаційні питання для кандидатів у водії.
Дію водійських прав скоротять і введуть регулярний медогляд. Згідно з Директивою 2006/126/ЄС, водіям потрібно буде регулярно проходити медогляд з обов’язковим відвідуванням психіатра.
Водії старше 50 років повинні будуть перевірятися у лікарів частіше. А тим, хто сяде за кермо напідпитку, доведеться заново проходити огляд, щоб отримати свої права назад.
Водії до 55 років повинні кожні 10 років проходити медогляд, потім ще частіше.
Щоб поліпшити безпеку дорожнього руху, уряд повинен також звернути увагу на велосипедистів і нові види транспорту. До них експерти пропонують віднести гіроборди і сігвеї.
За словами експерта LEAD office Тараса Гука, для них потрібно виділити смугу на тротуарі, щоб не створювати незручності пішоходам. Велосипедистам, в свою чергу, потрібно дати право їхати по смузі громадського транспорту. Тест тепер складається з 10 питань з ПДР, чотирьох – з улаштування та експлуатації автомобіля, чотирьох – з безпеки руху і два питання щодо надання першої медичної допомоги.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас