У Мінінфраструктури повідомили, кого Держаудитслужба перевірить у першу чергу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури повідомили, кого Держаудитслужба перевірить у першу чергу

Фондовий ринок
560
Державна аудиторська служба України за дорученням прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з понеділка, 7 серпня, починає перевірку фінансово-господарської діяльності “Укрзалізниці”.
“Але чекати результатів перевірки у вересні-жовтні у нас часу немає. За результатами треба буде вже притягувати маніпуляторів і мовчунів до відповідальності”, – зазначив глава Мінінфраструктури.
Він також звинуватив главу правління “Укрзалізниці” Войцеха Балчуна в маніпулюванні фінансовою звітністю компанії в першому півріччі 2017 року. За його словами, зокрема, отримання чистого прибутку в 0,12 млрд грн в січні-червні-2017 пов’язане з позитивною курсовою різницею в 1,23 млрд грн, тоді як однією з причин чистого збитку в 3,79 млрд грн за січень- червень-2016 став курсовий збиток в 1,4 млрд грн.
Крім того, як стверджує міністр, “Укрзалізниця” завищила чистий прибуток в цьому році шляхом штучного розтягування термінів амортизації і доведення окремих основних засобів до нульової вартості (1,72 млрд грн) і перенесення капітальних ремонтів основних засобів з собівартості на капітальні інвестиції (0, 47 млрд грн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас