В майбутньому автомобілі прийматимуть рішення за нас - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В майбутньому автомобілі прийматимуть рішення за нас - думка експерта

Технології&Авто
275
Винахідник, конструктор і технолог Арі Теман вивчає, як автомобілі майбутнього будуть взаємодіяти з людьми. Він заявив Futurism, що вважає здатність транспортних засобів зчитувати біометрію однією з найбільших подій в галузі транспорту за останні роки.
Хоча технологія може здатися футуристичною, біометрія вже є частиною нашого повсякденного життя — сенсор відбитка пальця в телефонах або програми для розпізнавання голосу — два досить поширені приклади. Хоча використання біометрії в автомобільному секторі не таке поширене, прогнозується, що біометричні датчики будуть підключені до автомобілів вже до 2025 року.
В даний час Теман працює з підрозділом Datacom Deutsche Telekom над удосконаленням біометричних технологій. Він бачить майбутнє, в якому автомобілі можуть зробити набагато більше, ніж просто перевезти пасажирів з пункту А в пункт Б. Цей «розумний» спосіб транспортування почнеться, навіть перш ніж ви сядете в машину, пророкує він. «Ваш автомобіль зможе впізнати вас при наближенні і під’їхати до вас», — говорить Теман.
«Автомобіль може помітити, що коли він різко повертає, ваш пульс прискорюється», — пояснює Теман. Транспортний засіб зможе інтерпретувати цю інформацію як знак того, що ви нервуєте і що потрібно скорегувати манеру водіння. «Автомобіль подумає: „Можливо, я повинен сповільнитися“ або „Можливо, в цьому районі є щось, що турбує цього пасажира“, і наступного разу розгляне можливість іншого маршруту», — говорить Теман.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас