Tesla продовжує накопичувати збитки і замовчує тему нових правил бухобліку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla продовжує накопичувати збитки і замовчує тему нових правил бухобліку

Фондовий ринок
1259
Американський автовиробник Tesla Motors Co. збільшив чистий збиток у другому кварталі 2017 року на 1,8% через швидке зростання витрат, до $336 млн, або $2,04 на акцію, хоча виручка компанії зросла більш ніж удвічі. Поки що в історії компанії було всього два прибуткових квартали, включаючи липень-вересень 2016 року.
Разом з тим збиток виявився помітно меншим, ніж прогнозували аналітики, опитані S&P Global Market Intelligence: їх консенсус-прогноз передбачав втрату $437 млн в II кварталі.
Квартальна виручка автовиробника підскочила майже на 120% в річному вираженні – до $2,79 млрд, йдеться у звітності Tesla. Ринок в середньому чекав цей показник на рівні $2,52 млрд.
У тому числі доходи автомобілебудівного підрозділу збільшилися на 93%, генерації і зберігання електроенергії – в 73 рази.
Сукупні операційні витрати підскочили на 77%, до $907,5 млн.
Вільний грошовий потік Tesla залишається негативним – $1,16 млрд в минулому кварталі проти $144,4 тис. роком раніше.
Експерти стурбовані тим, що Tesla не окреслила потенційні наслідки, пов’язані з новими правилами відображення виручки, хоча ці правила торкнуться всіх джерел зростання продажів Tesla. У компанії стверджують, що оцінка цих наслідків ще не завершена. Інші автоконцерни США, включаючи Ford Motor Co. і General Motors Co. (GM), відреагували на зміни швидше, причому GM оцінила негативний ефект від них в $1 млрд.
Крім того, тривогу у аналітиків та інвесторів викликає вільне поводження голови Tesla Ілона Маска з даними про попередні замовлення на новий седан Tesla Model 3, стартова ціна якого складає $35 тис. Маск стверджував, що кількість замовлень перевищила 500 тис., хоча спочатку Tesla оголошувала лише про 373 тис.. В середу він визнав, що Tesla отримала 518 тис. заявок, але деякі з них потім були анульовані, тому підсумкове число – 455 тис.. Не виключено, що Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США знову зацікавиться легковажними заявами Tesla.
Акції Tesla подорожчали на 7,5% на електронних торгах в четвер. Капіталізація компанії підскочила більш ніж на 50% з початку року, до $52,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас