Колектори повернули до Фонду гарантування вкладів 72 млн гривень боргів за кредитами фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колектори повернули до Фонду гарантування вкладів 72 млн гривень боргів за кредитами фізосіб

Кредит&Депозит
722
За допомогою колекторських компаній Фонд гарантування вкладів фізосіб повернув 72 млн гривень заборгованості за кредитами українців.
Про це в інтерв’ю порталу “Мінфін” повідомила заступник директора-розпорядника ФГВФО Світлана Рекрут.
За її словами, загальна заборгованість українців перед банками становить близько 20 млрд гривень. Тобто колекторським компаніям вдалося “вибити” лише 0,1% суми боргу на місяць.
“На сьогодні ми передали компаніям з управління проблемною заборгованістю борги за кредитами фізосіб на суму близько 20 млрд гривень. З 15 березня по 30 червня Фонд отримав лише 72 млн гривень (без урахування комісії), тобто приблизно 0,1% від суми боргу на місяць. Це ще раз підтверджує жахливу якість портфеля наших банків”, – повідомила Рекрут.
Крім того, вона розповіла про те, що фонд активно співпрацює з бюро кредитних истрий. “Ми активізували роботу з бюро кредитних історій, вже перепідписали договори і оновлюємо інформацію про позичальників.
Станом на 1 липня всі бюро мають близько 80% інформації про позичальників неплатоспроможних банків, які не обслуговують кредити. Країна повинна знати своїх “героїв”, – підкреслила заступник голови ФГВФО.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас