Deutsche Bank може подати заявку на повну банківську ліцензію в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank може подати заявку на повну банківську ліцензію в Китаї

Фондовий ринок
186
Deutsche Bank AG вивчає можливість подачі заявки на повну ліцензію на здійснення банківської діяльності в Китаї, заявив член правління банку Вернер Штайнмюллер, що відповідає за азіатські операції, в інтерв’ю Handelsblatt.
“Тоді ми могли б організовувати злиття і поглинання для клієнтів в материковому Китаї, проводити IPO і випускати панда-бонди (юаневі облігації міжнародних емітентів на внутрішньому ринку КНР -ред), – сказав топ-менеджер. – Для нас це буде величезний крок, і я особисто очікую, що він стане реальністю через 2-3 роки”.
В кінці 2016 року Deutsche Bank продав міноритарний пакет акцій китайського банку Hua Xia, який він хотів використовувати для виходу на ринок кредитних карт в Китаї, але ці надії не виправдалися, зазначає Handelsblatt.
В даний час, на думку В. Штайнмюллера, перспективи іноземних банків в Китаї покращилися, хоча їм потрібно СП з китайським партнером для роботи в країні. “Однак тепер іноземні банки можуть володіти контрольним пакетом – 51%”, – зазначив він.
Тим часом агентство Bloomberg повідомляє з посиланням на поінформовані джерела, що стратегія Deutsche Bank у зв’язку з виходом Великобританії з Євросоюзу (Brexit) набуває все більш чітких обрисів. Так, найбільший комерційний банк Німеччини збирається перевести близько половини лондонських співробітників, тобто близько 4 тис. осіб, на континент, переважно в офіси в Берліні та Франкфурті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас