У столиці паркувальникам заборонять брати готівку від водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці паркувальникам заборонять брати готівку від водіїв

Особисті фінанси
832
У Києві вирішили відмовитися від готівкового способу оплати паркування автотранспортних засобів. Нововведення має стати чинним з 10 серпня.
Про це повідомив депутат Верховної Ради Дмитро Білоцерківець.
“Мер Києва прийняв рішення, що столиці необхідно розпрощатися з таким явищем, як паркувальник, який стягує готівкову плату з припаркованих авто. Паркувальників, які завжди були синонімом слова корупція, в Києві не буде! Всі оплати мають здійснюватися тільки через паркомати або за безготівковим розрахунком, про інструкцію і систему оплати пізніше повідомить Микола Поворозник (заступник голови КМДА)… Якщо хтось після 10 серпня вимагатиме з вас готівку за парковку, можете сміливо телефонувати в поліцію”, – повідомив депутат на своїй сторінці в Facebook.
Разом з тим, Білоцерківець визнав, що ефективно система запрацює тільки після прийняття у другому читанні законопроекту №5364, який дасть можливість місту штрафувати або евакуювати авто, яке не сплатило за парковку.
“Але місто не мало таких прав і раніше, а паркувальна мафія процвітала, тому тут необхідно покладатися на свідомість киян, поки не буде прийнятий №5364”, – зазначив він.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас