Ощадбанк, ЄБРР та Франкфуртська школа фінансів планують забезпечити в Україні «підприємницький бум» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк, ЄБРР та Франкфуртська школа фінансів планують забезпечити в Україні «підприємницький бум»

Світ
311
Сьогодні в Києві між Ощадбанком та Франкфуртською школою фінансів і менеджменту підписано угоду про офіційний старт першого проекту технічної допомоги в рамках спільної програми з ЄБРР. Предметом угоди є підвищення ефективності та конкурентоздатності Ощадбанку в наданні кредитів представникам мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ).
Програму розраховано на один рік. В результаті її імплементації буде розроблено і затверджено бізнес-стратегію розвитку цього сегмента послуг, буде покращено методологію кредитування та бізнес-процеси – вони стануть більш стандартизованими та автоматизованими. Старт цього проекту – один з етапів комплексної програми реформування Ощадбанку з метою його комерціалізації та підготовки до часткової приватизації.
В ухваленому в листопаді 2016 року Меморандумі між Міністерством фінансів, Ощадбанком та ЄБРР йдеться про те, що одним з найголовніших напрямів співробітництва між сторонами є зміцнення інституційного потенціалу Ощадбанку в сегменті ММСБ. Це надасть новий імпульс розвитку підприємництва в країні.
Історично Ощадбанк не розглядав кредитування ММСБ як пріоритет. Після Революції гідності та зміни керівництва банку послуги для малих та середніх підприємств було визнано стратегічним напрямом діяльності. Було реалізовано низку проектів, спрямованих на його розвиток. У результаті у квітні 2015 року в Ощадбанку було створено департамент ММСБ. Проект з Франкфуртською школою фінансів підвищить ефективність роботи департаменту, посилить такі напрями, як андерайтинг, ризик-менеджмент, моніторинг портфеля, а також активізує функцію колекшн.
«Ми дуже вдячні стратегічним партнерам з ЄБРР за те, що ми матимемо змогу співпрацювати з Франкфуртською школою фінансів та менеджменту – багато експертів вважають її номером один у Європі з методології надання банківських послуг для малого та середнього бізнесу. Реалізація цього проекту технічної допомоги, помножена на власні зусилля ощадівців у розбудові нового напряму роботи, має на меті значне збільшення кредитного портфеля в цьому сегменті. Ми переконані, що за ММСБ – провідна роль в українській економіці. Тому Ощадбанк, використовуючи власний унікальний досвід у співпраці з іншими сегментами клієнтів, напрацювання європейських колег та найбільшу у країні мережу відділень, планує стати лідером у наданні банківських послуг для українських підприємців», – відзначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.
«Проект технічної допомоги, передбачений Меморандумом про співпрацю між Міністерством фінансів України, Ощадбанком та ЄБРР, є дороговказом у перетворенні державного банку на сучасний та ефективний фінансовий інститут, якого потребує реальний сектор української економіки. Реалізація положень меморандуму триває, і укладення тристоронньої угоди між Ощадбанком, ЄБРР та Франкфуртською школою є одним з кроків на цьому шляху. Ми віримо в те, що Ощадбанк із найбільшою мережею відділень серед українських банків за підтримки Франкфуртської школи фінансів та менеджменту зможе започаткувати «бум підприємництва» в країні», – зазначив голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас