Будівництво метро на київський Виноградар планують почати цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво метро на київський Виноградар планують почати цього року

Казна та Політика
536
Комунальне підприємство “Київський метрополітен” має намір побудувати станції метро «Мостицька» і «Проспект Правди» на ділянці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції “Сирець” до житлового масиву столиці Виноградар до кінця 2019 року.
Про це на прес-конференції повідомив перший заступник начальника “Київського метрополітену” Валерій Гавриленко.
“Станція «Мостицька» і станція «Проспект Правди» – це те, що ми плануємо зробити найближчим часом, якщо буде фінансування. Якщо ми почнемо в цьому році, то завершимо в 2019 році і потім плануємо приступити до ще двох станцій: «Маршала Гречка» і «Виноградар»”, – сказав він.
Присутня на прес-конференції радник начальника КП “Київський метрополітен” Наталія Макогон зазначила, що згідно з проектом, будівництво двох станцій оцінюється в 5,5 млрд грн.
За попередніми даними компанії “Київметропроект”, яка розробляла проект, будівництво двох станцій обійдеться в 5,5 млрд грн», – сказала вона. За словами Гавриленка, будівництво гілки метро на житловий масив Виноградар від станції «Сирець» Сирецько-Печерської лінії може початися вже в цьому році. Будівництво передбачається здійснити в два етапи – по дві станції в кожному.
«На сьогоднішній день є таке рішення про продовження розвитку Сирецько-Печерської лінії від станції «Сирець» до масиву Виноградар. Уже сьогодні пройшла розробка проектної документації, здійснено експертизу проектних рішень. І в цьому році розробляється робоча документація і вже заплановано розпочати певні перші кроки в будівництві станцій метрополітену в напрямку Виноградаря.
В першу чергу, це станції «Мостицька» і «Проспект Правди». «Це буде 2017-2018 рік. І також заплановано на наступні роки будівництво ще станцій «Маршала Гречка» і «Виноградар», а також електродепо», – сказав Гавриленко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас