Робомобілі створять «пасажирську економіку» обсягом $7 трлн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робомобілі створять «пасажирську економіку» обсягом $7 трлн

Світ
412
Intel робить прогноз, що розвиток безпілотних автомобілів не просто полегшить життя людини, а повністю змінить її звички. Вихід робомобілів на масовий ринок призведе до того, що час, який люди витрачали на керування автомобілем, вони будуть витрачати на більш корисні заняття. Результатом стане поява нової економіки – «Пасажирської».
До 2050 року «пасажирська економіка», заснована на безпілотному транспорті, розростеться до $7 трлн, вважає Intel. У два рази більше, ніж до цього прогнозували всій економіці спільного споживання. За прогнозами компанії, автомобілі перетворяться з разового засобу переміщення в продовження життєвого простору. Поїздка на автомобілі стане чимось непомітним, кожна її опція буде налаштовуватися. Необхідні сервіси запропонують глобальні компанії формату Google, Amazon і Microsoft, пише The Next Web.
Експерти Intel сходяться в тому, що автомобіль перетвориться просто на черговий девайс для підключення до мережі. Якісь початкові стадії реалізовані вже зараз: Google розвиває Android Auto, Apple – CarPlay. Але в майбутньому подібні системи будуть охоплювати все більше сторін поїздок на транспорті, який стане повністю безпілотним. Робомобілі зможуть зв’язуватися з датчиками розумних міст, пробки зникнуть, парковка стане автоматичною і прогнозованою.
Бізнес виграє від змін, які відбудуться з автомобілями. Загальний тренд – ефективне використання часу, який з’явиться у людей після того, як необхідність стежити за дорогою відпаде. Частина людей зможе витрачати його на розваги, на споживання медіа-продуктів, інша частина присвятить цей час діловим дзвінкам і роботі. Позаяк середній житель Землі витрачає в день на дорогу 80 хвилин, це стане помітною зміною як в економіці, так і загалом у житті людей. Майже все, що ми робимо сьогодні в офісах або вдома, можна буде робити в автомобілі. Тож автомобіль стане набагато ширшим поняттям, ніж сьогодні. Навколо такого розширеного автомобіля майбутнього і з’явиться «пасажирська економіка» обсягом $7 трлн.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас