Створено 4D-камеру для безпілотників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено 4D-камеру для безпілотників

Технології&Авто
378
Команда вчених Стенфордського університету розробила то, що може стати ідеальними «очима» для безпілотних автомобілів і дронів, пише Engadget. Це 4D-камера, яка володіє 140°-кутом огляду і дозволяє змінювати фокус після зйомки. Творці говорять, що вона збирає більше інформації, ніж будь-які аналоги.
Вчені створили першу в світі одноб’єктивну пленоптичну камеру з таким широким кутом зору. Така камера збирає інформацію про світлове полі і пов’язує її зі звичним 2D-зображенням. Камера спостерігає і записує напрямок світлових променів і відстань до них. Цю додаткову інформацію вчені і називають четвертим виміром.
Через зйомки світлового поля таке «око» має можливість змінювати фокус на зображенні вже після самого факту зйомки. Це основна функція, яку забезпечує такий тип зйомки. Дослідники розробили технологію візуалізації світлового поля. Щоб описати результат від використання їхньої камери, вони пропонують порівняти вид з вічка і зі звичайного вікна. Традиційні камери можна порівняти з вічком, а 4D-камера – це вікно в реальний світ.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас