Ericsson ConsumerLab: Віртуальна і доповнена реальності, об'єднавшись, стануть частиною фізичного світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ericsson ConsumerLab: Віртуальна і доповнена реальності, об'єднавшись, стануть частиною фізичного світу

Технології&Авто
301
Активне застосування віртуальної (VR) і доповненої (AR) реальностей в різних сферах формує «об’єднану реальність» (merged reality, MR), в якій стираються межі між доповненим, віртуальним і фізичним світами. Такого висновку дійшли експерти дослідницького підрозділу Ericsson ConsumerLab, вивчивши вплив технологій AR і VR на звички і уподобання користувачів.
Дослідження Merged Reality показало, що 7 з 10 користувачів очікують, що технології VR/AR кардинально змінять 6 сфер: медіа, освіту, роботу, соціальне спілкування, подорожі і роздрібну торгівлю. Користувачі також впевнені, що віртуальний простір витіснить навчальні класи та офіси, а вже менш ніж через рік віртуальні екрани будуть приходити на зміну телебаченню і театрам.
За оцінкою 25% опитаних, технології AR будуть використовуватися для отримання інформації про подорожі та в картах вже наступного року. Також 50% користувачів вважає, що VR/AR будуть інтегровані в одному пристрої, що об’єднує окуляри для AR і вбудовані функції VR.
Piccy.info - Free Image Hosting
Piccy.info - Free Image Hosting
При цьому, на думку опитаних, більш швидкому поширенню віртуальної реальності перешкоджають недостатня мобільність і громіздкість існуючих пристроїв, а також нерівномірність покриття. Вони ж вважають, що в злитті віртуальної і доповненої реальностей з фізичним світом ключову роль відіграватимуть технології 5G, які забезпечать мобільність, поліпшать досвід соціального спілкування і вирішать проблему заколисування, актуальну для низки VR-додатків.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас