Apple має намір побудувати три заводи в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple має намір побудувати три заводи в США

Фондовий ринок
410
Глава компанії Apple Inc. Тім Кук пообіцяв побудувати три виробничі підприємства на території США, заявив в інтерв’ю The Wall Street Journal президент США Дональд Трамп.
Терміни і місця будівництва заводів президент не уточнив. Представники Apple відмовилися коментувати його заяву.
Трамп в ході своєї передвиборної кампанії неодноразово критикував Apple за перенесення виробництва з США до Китаю. Компанія у відповідь заявила, що в ній безпосередньо працевлаштовані 80 тис. американців і ще близько 2 млн робочих місць в США забезпечуються діяльністю компанії. У цю цифру входять співробітники постачальників, розробників додатків і виробників супутніх товарів.
Більшість деталей для Apple виробляється в Азії, і потім готова продукція збирається переважно в Китаї. У США діють декілька невеликих виробництв, якими управляють контрактні виробники. Так, Flex Ltd. збирає комп’ютери Mac в Техасі, а Quanta Computers робить їх же в Каліфорнії.
За словами професора економіки Сіракузького університету Джейсона Дедріка, перенесення збірання готових виробів у США підвищить вартість кожного пристрою на $30-40, а початок виробництва деталей, таких як процесори, чіпи пам’яті і екрани, в Штатах додасть до “цінника” ще до $40. Така ситуація може знизити конкурентоспроможність компанії в порівнянні з конкурентами, включаючи Samsung Electronics.
“Треба запитати, чи дійсно ми хочемо позбавити роботи висококваліфікованих інженерів, щоб створити місця для робітників на конвеєрі”, – говорить він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас