Суд Англії вирішив призупинити виконання рішення щодо спрощеної процедури за боргом Росії - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Англії вирішив призупинити виконання рішення щодо спрощеної процедури за боргом Росії - Мінфін

Казна та Політика
1723
Міністерство фінансів заявляє, що Високий суд Лондона ухвалив рішення на користь позиції України щодо повного призупинення виконання рішення, винесеного в порядку спрощеного провадження, до завершення розгляду апеляційної скарги України щодо повернення Росії 3 млрд доларів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну.
Під час засідання 26 травня 2017 у Високому суді Лондона суддя розглянув низку невирішених питань за результатами рішення, винесеного судом 29 березня 2017 в порядку спрощеного провадження.
Зокрема, суд розглянув заяву України про подальше призупинення виконання судового рішення до завершення розгляду апеляційної скарги України в англійському Апеляційному суді, який відбудеться не раніше 2018 року.
Мінфін повідомляє, що суд прийняв позицію України і прийняв подальше призупинення виконання судового рішення до завершення розгляду апеляційної скарги України.
“Важливим також є те, що на цьому засіданні англійський суд підтвердив, всупереч спробам Росії встановити обтяжливі умови для прав України на апеляцію, що Україні було надано безумовний дозвіл на оскарження рішення в Апеляційному суді. Дійсно, у своєму останньому рішенні суддя Блер визнав, що це є саме тим випадком, коли виконані граничні умови для надання дозволу на апеляцію, а саме – апеляція має реальні шанси на успіх”, – заявляє Мінфін.
Повідомляється, що суд також відмовив у задоволенні клопотання довіреної особи щодо забезпечення витрат і погодився з позицією України, що питання відшкодування витрат на судовий розгляд повинно бути детально вивчене судом, який відбудеться не раніше завершення розгляду апеляційної скарги України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас