Adobe припинить підтримку Flash Player до кінця 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Adobe припинить підтримку Flash Player до кінця 2020 року

Технології&Авто
475
Про те, що дні популярної мультимедійної платформи Adobe Flash полічені, ми дізналися ще в кінці 2015 року. Тоді ж стало зрозуміло, що прощання з цією важливою технологією буде тривалим, але залишалося запитання – наскільки тривалим?
На цьому тижні на нього була отримана відповідь. Компанія Adobe оголосила про намір повністю припинити підтримку і поширення технології Flash Player до кінця 2020 року.
Компанія пояснила відмову від технології розвитком і функціональними можливостями інших стандартів, у тому числі HTML5, WebGL і WebAssembly.
«З урахуванням цього розвитку та у співпраці з нашими партнерами, в тому числі Apple, Facebook, Google, Microsoft і Mozilla, ми плануємо припинити використання Flash», — сказано в повідомленні.
Про те, як так вийшло, що колись популярна мультимедійна платформа відходить у минуле, ми вже розповідали, але коротко повторимо. Почасти через відсутність підтримки Flash на смартфонах, почасти тому, що платформа у певному сенсі є справжнім лихом інтернету.На сьогодні у Flash є чималий багаж недоліків, в тому числі в частині енергоефективності. До того ж історія пам’ятає чимало різного роду проблем з безпекою Flash – йдеться про уразливості, які наражають на величезний ризик злому пристроїв всіх інтернет-користувачів.
Adobe пообіцяли підтримувати Flash до наміченого терміну, щоб всі користувачі і компанії змогли без проблем перейти на інші технології.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас