Марк Цукерберг назвав «абсурдними» попередження Ілона Маска про кінець світу через ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марк Цукерберг назвав «абсурдними» попередження Ілона Маска про кінець світу через ШІ

Технології&Авто
2090
Засновник і глава Facebook Марк Цукерберг назвав пророцтва Ілона Маска і інших відомих осіб Кремнієвої долини про потенційні загрози, пов’язані з розвитком штучного інтелекту, «досить абсурдними». З такою заявою підприємець виступив під час нещодавньої відеотрансляції в Facebook Live, повідомляє CNBC.
«Штучний інтелект змінить наше життя в майбутньому тільки на краще, а сценарії про кінець світу через штучний інтелект, що вийшов з-під контролю, занадто абсурдні», – заявив Цукерберг.
Такого змісту була відповідь глави Facebook на запитання одного учасників відеотрансляції, який звучав так:
«Я подивився нещодавнє інтерв’ю з Ілоном Маском, де він ділився своїми великими побоюваннями, що стосуються майбутнього розвитку ШІ. Хотілося б дізнатися ваші думки щодо цього, як, по-вашому, ШІ може вплинути на світ?».
В рамках відеотрансляції Facebook Live Цукерберг заявив, що не схвалює нагнітання атмосфери страху навколо потенціалу ШІ.
«У мене свої тверді погляди щодо цього питання. І я налаштований оптимістично. Я думаю, що можна створювати різні речі, від яких світ ставтиме тільки кращим. І в усьому, що стосується ШІ, я особливо оптимістичний. Я просто не розумію скептиків, які просувають сценарій «судного дня». Певною мірою це досить нерозважливо з їхнього боку, це суцільний негатив», – зазначив глава Facebook.
Цукерберг також заявив, що в найближчі 5-10 років ШІ суттєво поліпшить різні аспекти нашого життя. Більше того, за словами Марка, він вже допомагає людям. Для прикладу Цукерберг навів використання ШІ для діагностування різних захворювань на зародковій стадії.
По суті, нинішні одкровення Цукерберга можна вважати відповіддю на нещодавні заяви Ілона Маска. Нагадаємо, в ході свого нещодавнього виступу на зустрічі Національної асоціації губернаторів у Провіденсі, столиці штату Род-Айленд, підприємець назвав штучний інтелект «фундаментальною загрозою» людству і заявив про необхідність регулювання його розвитку. Причому цю лінію підприємець гне вже давно. Раніше він порівнював розробки в галузі ШІ з «закликом демона» і віщував про різні небезпеки, які обіцяє розвиток ШІ і роботів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас