Розробники створили лист, який поглинає СО2 і виробляє пластик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробники створили лист, який поглинає СО2 і виробляє пластик

Технології&Авто
678
Біонічний лист, розробкою якого займаються в Медичній школі Гарварду, споживає водень і перетворює вуглекислий газ на пластик, який накопичує у своїх клітинах. Цей інноваційний процес набагато ефективніший за фотосинтез і може бути використаний для вироблення сировини для промислового 3D-друку.
Процес перетворення вуглекислого газу на щось корисне здійснюється завдяки бактерії R. Eutropha. «Ця бактерія може заповнювати свої клітини полімером на 80%, — говорить Шеннон Нангл, що працює в лабораторії Медичної школи. — Це не ідеальний матеріал для промислової обробки, тому ми хочемо використовувати технологію метаболічного редагування, щоб скорегувати матеріальні властивості цього полімеру таким чином, щоб його можна було застосовувати для 3D-друку, інжекційного формування і інших видів промислової обробки».
Нангл і її колеги з Silver Lab створили систему використання сонячної енергії для розщеплення води на кисень і водень, а потім впровадили в неї бактерію, що споживає водень. Бактерія, у свою чергу, бере з повітря вуглекислий газ і використовує його для створення молекул усередині своїх клітин.
Цей процес нагадує звичайний фотосинтез, але набагато ефективніший за нього. Біонічний лист здатний поглинути 180 грам двоокису вуглецю з 230 тисяч літрів повітря на кожен кіловат енергії, яку він споживає. Іншими словами, він очищає 227 кубометрів повітря від СО2, використовуючи ту кількість енергії, яка йде на годину роботи кондиціонера.
В цьому році дослідницька школа Гарварду збирається побудувати на виділені кошти великий, 5-літровий реактор для бактерій, повідомляє Wbur.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас