Siemens назвав чотири кроки для виходу зі скандалу з турбінами в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens назвав чотири кроки для виходу зі скандалу з турбінами в Криму

Фондовий ринок
3561
Після незаконного переміщення з Краснодарського краю Росії до окупованого Криму турбін Siemens німецький концерн планує зробити чотири кроки для відновлення своєї ділової репутації.
Про це йдеться у прес-релізі, опублікованому в п’ятницю компанією Siemens.
1. Siemens повністю припинить свою частку участі у російської компанії «Iнтеравтоматика» (IA), яка пропонує продукти та послуги для приладів і систем управління електростанціями.
2. Siemens ініціював процес припинення дії ліцензійної угоди з російськими компаніями в галузі постачання обладнання для електростанцій з комбінованим циклом.
3. Siemens припинить постачання обладнання для виробництва електроенергії за існуючими контрактами державних замовників в Росії. Нові ділові зобов’язання щодо створення газотурбінного енергетичного обладнання в Росії будуть виконуватися виключно мажоритарним спільним підприємством SGTT і його дочірньою компанією ТОВ Siemens, Москва. Всі нові зобов’язання будуть підпорядковуватися новому, постійному механізму контролю.
4. Крім того, два співробітника, які представляють Siemens у наглядовій раді IA, будуть замінені або будуть відсторонені на той час, поки Siemens проводить розслідування з цього питання”, – йдеться у прес-релізі.
У компанії ще раз заявили, що “Siemens є надійним і відповідальним партнером для своїх клієнтів в усьому світі” і має намір відповідати всім нормам експортного контролю”.

Довідка Finance.UA:

  • 6 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що Росія в обхід санкцій здійснила поставку в окупований Крим німецьких газових турбін Siemens.
  • У зв’язку з антиросійськими санкціями ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію Кримського півострова.
  • 11 липня німецький концерн Siemens подав позови проти причетних до постачання його турбін в окупований Крим.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас