У Південній Кореї випробують робомобілі, підключені до 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Південній Кореї випробують робомобілі, підключені до 5G

Технології&Авто
242
Найбільший південнокорейський оператор стільникового зв’язку заявив, що отримав схвалення уряду на випробування безпілотних автомобілів на дорогах країни. У тестах компанія збирається задіяти автономні автомобілі на базі седана Genesis від Hyundai, а заодно протестувати стандарт зв’язку 5G, повідомляє Nikkei Asian Review
Мобільний зв’язок п’ятого покоління обіцяє час відгуку менший, ніж 0,001 секунди. Південнокорейська компанія SK Telecom планує використовувати цю швидкість, щоб дозволити роботизованим транспортним засобам обмінюватися інформацією в реальному часі з іншими автомобілями, а також з об’єктами дорожньої інфраструктури, такими як розумне дорожнє покриття і світлофори. Інформація буде використовуватися не тільки для підвищення безпеки дорожнього руху, але й для вибору оптимальних маршрутів автопілотом.
Компанія також розробляє тривимірні дорожні карти високої роздільної здатності, які допоможуть самокерованим автомобілям безпечно працювати навіть в несприятливу погоду і вночі, коли датчики автомобіля менш точні.
SK Telecom розробляє технології для робомобілів у співпраці з південнокорейським автовиробником Hyundai, німецьким BMW і Сеульским національним університетом.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас