У МВС пояснили, чи потрібно українцям міняти водійські посвідчення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВС пояснили, чи потрібно українцям міняти водійські посвідчення

Технології&Авто
4200
Водійські посвідчення старого зразка будуть дійсними в країнах Євросоюзу. Українцям не потрібно буде міняти права, щоб їздити в країни Євросоюзу. Про це розповів керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.
Криклій уточнює, що Україна не зобов’язана вводити норми щодо посвідчення водія, прописані у відповідній директиві ЄС.
«Як і всі директиви, вона несе рекомендаційний характер. Тому ми, зі свого боку, розглядаємо рекомендовані норми, їх імплементацію та форму введення в Україні», – заявив він.
«Реалізація положень директиви або можливих нововведень стосуватиметься тільки тих, хто в майбутньому буде отримувати водійське посвідчення або замінювати його після прийняття таких норм», – додає Криклій.
Нагадаємо, угода про асоціацію містить положення щодо приведення Україною водійського посвідчення у відповідність до стандартів ЄС. Директива Євросоюзу, яку повинна впровадити Україна, постановляє, що водійські посвідчення категорії В дійсні максимум 15 років, а права професійних категорій – 5 років. Документи повинні містити електронний чіп, а також передбачено необхідність регулярного медогляду.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас