Виручка Uber може скоротитися вдвічі після змін у правилах звітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виручка Uber може скоротитися вдвічі після змін у правилах звітності

Фондовий ринок
394
Зміни в правилах бухгалтерського обліку за стандартом US GAAP (загальноприйняті принципи бухгалтерського обліку в США), що набирають чинності на початку наступного року, найсильніше позначаться на показниках високотехнологічних компаній.
Зокрема, виручка сервісу на замовлення таксі Uber може впасти в два рази, а продажі Amazon і Microsoft – істотно зрости.
Реформа бухобліку в США, покликана привести місцевий стандарт у відповідність до міжнародного стандарту IFRS, передбачає низку значних змін.
Зокрема, в деяких випадках компанії, що вважалися основним постачальником послуг, тепер стануть контрагентами. Як наслідок, Uber зможе включати до виручки тільки комісію за послуги по спільному користуванню автомобілями, а не всю суму платежів за таку послугу.
За даними компанії, її виручка в першому кварталі 2017 року склала $3,4 млрд, однак за новими правилами бухобліку показник дорівнював би $1,5 млрд.
Крім того, зміни торкнуться угод, які передбачають отримання оплати нерівномірними порціями протягом тривалого часу. Такі платежі тепер доведеться рівномірно розподіляти по всьому терміну дії контракту. Це правило позначиться на прибутку Microsoft, яка продає ліцензії на ПЗ Windows 10 як послугу терміном на кілька років.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас