Група Світового банку 2017-го виділила близько 59 млрд доларів країнам, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група Світового банку 2017-го виділила близько 59 млрд доларів країнам, що розвиваються

Кредит&Депозит
232
Обсяг коштів, зарезервованих групою Світового банку у вигляді позик, грантів, інвестицій в акціонерний капітал і гарантій для допомоги країнам, що розвиваються, в боротьбі з бідністю і розширенні можливостей, склав у 2017 фінансовому році (з 1 липня 2016 року по 30 червня 2017 року) майже 59 млрд доларів.
Про це повідомляє прес-служба Світового банку.
Як повідомляється, обсяг коштів, зарезервованих Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), за вказаний період становив 22,6 млрд доларів.
У свою чергу, Міжнародна асоціація розвитку (МАР) зарезервувала в 2017 році 19,5 млрд доларів. Ці кошти в повному обсязі були спрямовані на надання безвідсоткових позик і позик під низький відсоток, а також грантів 77 найбіднішим країнам світу. Ще один фінансовий інститут, що входить в групу, Міжнародна фінансова корпорація (IFC), зарезервувала в минулому фінансовому році близько 18,7 млрд доларів.
Крім того, організація здійснила довгострокові інвестиції з власних коштів в обсязі майже 11,9 млрд доларів і додатково залучила близько 6,8 млрд доларів у вигляді коштів, вкладених іншими інвесторами. Ці часто складні за своєю структурою інвестиції забезпечили фінансування 342 довгострокових проектів в країнах по всьому світу. Корпорація спрямовує кошти на сприяння розвитку і спеціалізується виключно на роботі з приватним сектором.
Відповідно до своєї стратегії, IFC продовжувала приділяти основну увагу найбіднішим країнам і регіонам світу. Вона надала понад 4,6 млрд доларів (включаючи залучені кошти інших інвесторів) у вигляді довгострокового фінансування, сприяючи прискоренню розвитку країн, які відповідають критеріям кредитування МАР. На ці країни припадає майже 25 відсотків загального обсягу інвестицій IFC.
Загальний обсяг інвестицій у підприємства у нестабільних і конфліктних районах становив 858 млн доларів, включаючи залучені кошти інших інвесторів. Обсяг кредитних коштів, зарезервованих для країн Африки на південь від Сахари – одного з регіонів, яким група Світового банку приділяє пріоритетну увагу, – зріс з 12,5 млрд доларів в 2016 фінансовому році до 15,27 млрд доларів в 2017. Кредитні кошти, зарезервовані для країн Африки, включають 10,7 млрд доларів по лінії МАР, 1,2 млрд доларів по лінії МБРР, 2,33 млрд доларів з власних коштів IFC і 1,04 млрд доларів у вигляді гарантій, наданих MIGA за проектами, що реалізуються у цьому регіоні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас