Банки у Великій Британії не готові до Brexit – ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки у Великій Британії не готові до Brexit – ЗМІ

Світ
282
Понад рік минуло відтоді, як британці проголосували за вихід з Європейського союзу. Більше ніж три місяці тому Великобританія офіційно повідомила Брюссель про своє рішення. Менше ніж 21 місяць залишилося до 29 березня 2019 р., або дати виходу з ЄС.
Проте банки, страховики, компанії з управління активами та інші фінансові організації, що використовують Лондон як базу для обслуговування всього ЄС, все ще не знають (як і в день референдуму), що буде після Brexit.
Тим не менше, їм необхідно планувати своє майбутнє. Служба пруденційного нагляду (PRA), британський фінансовий регулятор, вимагає від них план фінансових заходів. Європейський центральний банк (ЄЦБ) також попросив банки, що перебувають під його наглядом, надати стратегію розвитку після Brexit.
Все це, ймовірно, не дуже складно для великих банків, які знаходяться в постійному контакті зі своїми кураторами і вже працюють як з Лондона, так і звідкись ще в ЄС. Однак більш дрібним кредиторам належить виконати досить великий обсяг роботи.
“Можна з упевненістю сказати, що більшість банків знаходяться не там, де їм слід бути зараз”, – заявив 30 червня головний супервайзер ЄЦБ Даніель Нуе.
Фінансові компанії, які базуються на території одного з членів ЄС, можуть обслуговувати клієнтів в будь-який з 27 країн об’єднання без відкриття місцевого відділення або “дочки”.
Як тільки Великобританія залишить єдиний ринок ЄС, фірми, що знаходяться в Лондоні, втратять свій “паспорт”. Ніхто поки що не знає, що буде замість нього.
Навіть якщо переговори щодо угоди про вільну торгівлю, що охоплює лише товари, будуть завершені в строк, його буде недостатньо для Сіті.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас