Названо регіони, де українці найбільше заборгували за комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо регіони, де українці найбільше заборгували за комуналку

Казна та Політика
1336
Українці стали більше економити на “комуналці”. Про це свідчать останні дані Держслужби статистики.
Середня сума платіжки на одного громадянина України дорівнює 110 грн/міс. Але за регіонами суми істотно відрізняються. Наприклад, середньостатистичний киянин платить 400 грн з людини на місяць, житель Київської області — 386 грн, а житель Луганщини — 72 грн, Донецької області — 99 грн.
Експерт ринку ЖКГ Олександр Сенченко каже, що така велика різниця пояснюється більш високим рівнем життя в столиці та столичному регіоні, зокрема великим відсотком елітного житла площею понад 100 кв. м з дорогою “комуналкою”. А також тим, що в багатьох будинках Донбасу стоять індивідуальні котли опалення, які дозволяють платити в рази менше. Крім того, квадратних метрів на одного жителя цього регіону припадає в 2-3 рази менше, ніж на одного жителя Києва, тому і суми за тепло і квартплату на людину нижчі.
Piccy.info - Free Image Hosting
Середній відсоток розрахунку за компослуги високий — майже 88%, тобто не платить повністю або частково лише один споживач “зручностей цивілізації” з восьми. Але цифри по регіонах знову-таки сильно відрізняються. Наприклад, Житомирська область, яка в минулому році була серед тих, які відстають (населення оплачувало лише близько 60% виставлених рахунків), зараз найкраща — не тільки розрахувалися за поточні поставки, але й погасили 17% накопичених раніше боргів. Переплата також у Києві, Хмельницькій та Миколаївській областях. У більшості регіонів платять 85-95% населення, а подекуди і менше, наприклад, на Сумщині не платить кожен другий, тому борги за “комуналку” продовжують накопичуватися, досягнувши вже 25 млрд грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас