Британія випустить пластикові банкноти з Джейн Остін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія випустить пластикові банкноти з Джейн Остін

Світ
253
Банк Англії вперше показав зовнішній вигляд нової пластикової банкноти в 10 фунтів стерлінгів, яку випустять в обіг 14 вересня 2017 року.
Презентацію присвятили 200-річчю з дня смерті письменниці Джейн Остін, порет якої вперше з’явиться на реверсі нової банкноти, тоді як лицьову сторону, як зазвичай, прикрасить портрет королеви Єлизавети II, повідомляє Bank of England.
“Наші банкноти допомагають збереженню колективної пам’яті країни, сприяючи усвідомленню славної історії Сполученого Королівства і підкреслюючи внесок у неї наших найвидатніших громадян. Романи Остін і сьогодні так само прекрасні, як тоді, коли вони були вперше опубліковані”, – заявив на презентації нової банкноти керуючий Банку Англії Марк Карні.
Поруч з портретом Остін на новій банкноті розміщена взята з роману “Гордість і упередження” цитата “Відверто кажучи, я не знаю насолод, подібних до читання”.
Британія випустить пластикові банкноти з Джейн Остін
У повідомленні Банку Англії відзначається, що нові пластикові банкноти будуть міцнішими і довговічнішими за існуючі нині паперові і підробити їх буде набагато складніше. До того ж і бруду та хвороботворних мікроорганізмів на пластиці буде накопичуватися менше, ніж на папері, а значить, нові купюри будуть безпечнішими.

Нові “десятки” випустять в обіг в середині вересня, спочатку вони будуть ходити на рівних зі старими, паперовими. Однак потім паперові банкноти в £10 з портретом Чарльза Дарвіна почнуть поступово вилучати з обігу. Повністю завершити цей процес передбачається до весни 2018 року.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас