Авто на єврономерах в Україні: кому це вигідно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авто на єврономерах в Україні: кому це вигідно

Технології&Авто
5271
Нерозмитнені авто на іноземній реєстрації приваблюють українців своєю дешевизною, нехай їх експлуатація і може мати не найкращі наслідки для українців. Але це бізнес вигідний і європейцям, адже дозволяє отримати гроші за авто, якого так чи інакше необхідно позбутися.
Вживані авто до 2010 року в ЄС дешеві через низький попит на них. Вони не відповідають сучасним екологічним нормам, а тому їх обкладено великими податками і утримувати їх невигідно.
Як відомо, для старих автомобілів в Євросоюзі передбачена утилізація. При купівлі авто громадяни країн ЄС платять утилізаційний збір, який в різних країнах становить 45-200 євро. При передачі машини на розбирання ця сума повертається. Таку ж систему пробували запровадити в 2013 році і в Україні, але у нас утилізаційний збір викликав справедливе обурення, адже його сума склала 550 євро, тобто в кілька разів вище, ніж в ЄС. Не дивно, що рік потому його скасували.
А в Європі ця схема дуже розвинена. Всього там налічується понад 300 шредерних підприємств. До речі, близько 95% вузлів автомобіля продають на вторинну переробку, тому бізнес прибутковий. Раніше в тій же Німеччині при утилізації власнику навіть платили 2500 євро, проте кілька років тому від такої практики відмовилися. Тому сьогодні автомобілістам з ЄС вигідніше продати автомобілі нехай навіть за кілька сотень євро, ніж здати на утилізацію і отримати набагато меншу суму.
Тим більше, слід враховувати ще один нюанс. В окремих європейських країнах є ще і штрафи за кинуті старі автомобілі. У Франції за покинуту машину власник заплатить штраф у розмірі 75 тис. євро.

Довідка Finance.UA:

  • Гройсман розповів, як вирішити проблему авто на єврономерах.
  • Раніше повідомлялося, що Національна поліція спільно з Митною службою почали спільні рейди з виявлення та конфіскації незаконно ввезених в Україну автомобілів.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас