Експерт пояснив, чому "електронний акциз" не сприятиме боротьбі з тіньовим ринком алкоголю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив, чому "електронний акциз" не сприятиме боротьбі з тіньовим ринком алкоголю

Казна та Політика
226
Введення електронної акцизної марки в тому вигляді, як це сьогодні пропонує зробити уряд, жодним чином не позначиться на роботі нелегалів. Таку думку висловила генеральний директор компанії Eastern Beverage Trading Ольга Івушкина, коментуючи наміри КМУ ввести електронну систему Codentify, що передбачає появу штрих-кодів на упаковках алкоголю замість традиційної акцизної марки.
“Нові правила будуть змушені виконувати легальні гравці. Нелегали як і раніше залишаться без уваги контролерів і правоохоронців. Їхній сурогат і далі буде вироблятися в підвалах, а збуватися в Інтернеті. Тільки тепер їм навіть трохи полегшать життя, адже більше не буде необхідності викручуватися в підробці складної з точки зору поліграфії акцизної марки”, – зазначила вона.
Експерт додала, що в цілому до ініціативи уряду у представників алкогольного ринку залишається ще багато питань, на які поки що немає відповідей.
“Хто і за які кошти буде створювати й адмініструвати єдину базу кодів, який механізм контролю їх нанесення, хто і коли буде зчитувати коди з метою перевірки, який регламент контролю в цілому і хто буде нести відповідальність за його виконання – все це вимагає чітких відповідей та фінансового обґрунтування. Ані того, ані іншого ми поки що не бачили”, – резюмувала Івушкина.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас